sâm. iun. 15th, 2024

Rampampam! Vinul meu de Minelli, care ar merita și el peste 112 milioane de vizualizări: Negru de Drăgășani Via Marchizului

Daa, am un vin „de Minelli” – Rampampam – sper că știți melodia, are deja peste 112 milioane de vizualizări worldwide (măcar de-ar avea și vinul ăsta 1% de băutori). Pfoaaa!

Pentru mine, acest Negru de Drăgășani Via Marchizului, de la Viile Metamorfosis (#DealuMare) e: profund și concentrat, elegant, cu note grave care îmi împing aerul în plămâni și-un ritm care mă face să mă bâțâi pe scaun. Exact ca melodia, are o forță seducătoare, mă face să respir cum vrea și îmi dă dependență, îmi lasă gura apă! Mai adaug că are un gust de fructe negre foarte coapte, cu niscaiva gem de prune, smochine, ciocolată.

E un „transplant” în Dealu Mare (în Prahova și Buzăul subcarpatic): soiul a fost creat și înregistrat la începutul anilor 1990 la Drăgășani de cercetătorul Mircea Mărculescu și provine din încrucișarea între „localnicul” Negru vârtos și „internaționalul din Georgia” deja binecunoscut la noi Saperavi. Dar e un transplant genial, cu rezultate care ar merita să fie muuult mai mult testate și cunoscute.

Dar iată, simțiți și voi cu urechile voastre (cu volumul peste medie și cu sticla aproape):

Despre asta vorbeam!

Iar vinul + muzica = better together (nu e o întâmplare – ăsta e și titlul ultimului album al lui Zoli Toth, în imaginea din deschiderea articolului alături de creatorul acestui vin, Fiorenzo Rista, pe buza unei cisterne de 300.000 de litri de la cramă. Zoli a înregistrat în interiorul respectivei cisterne niște sunete pentru acest album și tot el e cel care mi-a inspirat seria asta de postări „muzica vinului” – search după cuvintele astea pe blog!).

Dacă vreți să-l cunoașteți mai bine pe Fiorenzo „on video”, am făcut un Zoomterviu cu el în plin lockdown în 2020, iaca-șa (sau Rampampam)!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *