mar. mai 21st, 2024

Zoomterviu (VIDEO) cu Fiorenzo Rista, enologul și managerul cramei Viile Metamorfosis din Dealu Mare

Fiorenzo Rista este creatorul unor vinuri românești de referință, precum Prince Matei, Prince Mircea, Sirena Dunării sau mai recentele Cantvs Primvs și Colțul Pietrei

Am avut plăcerea să-l cunosc mai bine pe enologul italian Fiorenzo Rista (anterior la Vinarte, acum la Viile Metamorfosis) abia în ultimul an, interacționând cu el mai detaliat în legătură cu proiectele comune ale Asociației cramelor din Dealu Mare. M-a uimit faptul că figura lui este mai puțin cunoscută publicului larg (în mediul profesional e arhicunoscut), așa că – profitând de timpul liber un pic mai mare adus de izolarea socială – și având încă vii în amintire vinuri excepționale pe care le-a creat (Prince Matei, Prince Mircea, Cabernet Soare, Cabernet Castel Bolovanu, Riesling Sirena Dunării și altele) am decis să-l aduc în fața prietenilor mei prin intermediul unui Zoomterviu (un interviu video realizat cu ajutorul aplicației Zoom).

Fiorenzo Rista a povestit despre sosirea lui în România, în 1998, despre colaborarea și despărțirea de crama pentru care a lucrat inițial – Vinarte – și despre felul în care a ajuns să fie asociat actualmente cu celebra familie nobiliară Antinori, cunoscută la nivel global pentru vinurile pe care le produce. Fiorenzo a vorbit puțin și despre un proiect special, un blend surpriză pe care îl pregătește. Sper că am reușit să-l prezint măcar în parte drept profesionistul admirabil și jovial pe care l-am cunoscut eu.

De mare ajutor ne-a fost – și vreau să-i aduc mulțumiri și pe calea asta – directorul comercial de la Viile Metamorfosis, mai vechea mea cunoștință Dan Burlacu. El este cel care a asigurat intermedierea întâlnirii virtuale, înregistrarea și montajul video pe care-l puteți vedea mai jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *