sâm. iun. 15th, 2024

Dacă vinul ăsta ar fi altă artă: Cuvee Experience 2020 alb, Domeniul Bogdan – HRDZA – Stephan!

Vedeți întâi cântecul ăsta din Slovacia, l-am descoperit întâmplător și mi-a adus aminte de Cuvee Experience alb 2020 de la Domeniul Bogdan, din Dobrogea (Sauvignon blanc, Muscat Ottonel, Chardonnay – unde mai pui că-s BIO): jucăuș, seducător, cu umor. Un vin care beneficiază de experiența și viziunea celebrului enolog din sudul Franței Philippe Cambie (15 vinuri de 100 puncte Parker la activ).

N-am stat să studiez istoria și evoluția melodiei până la interpretarea asta semnată Hrdza (înțeleg de pe youtube că-i de undeva din zona de frontieră slovaco-polono-ucraineană, o zonă multiculturală care probabil face să existe undeva o logică în urma căreia m-a dus mintea la o asociere cu multietnica Dobroge). Mie-mi pare un „Dă-mă, mamă, după Gyuri!”, dacă vă spune ceva titlul.

Luați un pahar și treceți la ascultat! Indiferent cum erați înainte, o să rămâneți cu o stare de bine:

Și, dacă tot am pomenit de „Dă-mă, mamă, după Gyuri”, hai s-o pun aici, cu un vers bonus: „Și de n-oi fi tu acasă / Vine Gyuri, nu te lasă” – așa-i și cu vinul ăsta, ‘geaba-l lași tu, că nu te lasă el, „te-așteaptă-n podul șurii” 😂:

Cum ziceam, seria asta de „muzica vinului” (search pe blog aici după cuvintele astea) e inspirată de discuțiile mele cu maestrul Zoli Toth – o să pun odată și-o bănățenească de-a lui din cauza asta, că numai din pricina lui am ajuns să ascult muzică în căști dimineața la ora 6, ca neoamenii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *