sâm. iun. 15th, 2024

Dacă vinul ăsta ar fi altă artă? Tablourile mele de Cuvee Amaury 2020

De vinul ăsta de la Crama SERVE din Ceptura sunt foarte atașat.

În primul rând, pentru că-mi place de mor eleganța lui după ce „ia la bord” vreo doi-trei ani de învechire – care nu doar că nu-i răpesc nimic din vioiciunea gustativă, dar îi și adaugă nuanțe olfactive rafinate de fructe galbene confiate și îi cizelează structura și textura până la nivel de wow!

În al doilea rând, fiindcă a fost primul vin pe care l-am scos chiar eu la o licitație caritabilă la Balul Inimi Albastre la Brașov, licitație la care am reușit să-i ridic prețul cu mult față de cel de pornire, „din vorbe” (și datorită faptului că aveam în față un public priceput). Daaa, „vinul românesc face bine”, găsiți vă rog detalii aici!

Să mai zic că acest specific Cuvee Amaury din 2020 are un Argint la Premiile de excelență Vinul.ro 2021 iar frățiorul lui mai mare, din 2017, are de două ori 89 puncte în „țara tuturor posibilităților” (Wine Enthusiast și Wine Advocate, după cum se vede și pe site la cramă)? Mereu, vinul ăsta mă duce cu gândul la nu atât la melodii cât la vizualuri „bogate”. Dar mai bine vă uitați mai jos, că e și cu muzică și cu pictură – iar 15 minute de cultură n-au omorât pe nimeni, mai ales cu un pahar de Cuvee Amaury în mână – o să înțelegeți imediat de ce:

My Klimt, my everything! De la James Payne / Great Art Explained, un user pe care vă recomand călduros să-l urmăriți. Evident, vă îndemn să vă abonați (sau măcar să reveniți) și la blogul meu, unde mă exprim și în afara cadrului numit Vinul.ro. Dacă v-a plăcut articolașul de mai sus și vreți să vedeți ce alte melodii și arte mi-au mai inspirat mie anumite vinuri, dați un search pe blog după „muzica vinului„!

Ideea acestei serii de asocieri între vin și alte arte a izvorât în mintea mea în special datorită unor discuții „la un pahar” cu artistul Zoli Toth – dar în legătură cu asta voi organiza și ceva special pe viitor, așa că rămâneți aproape!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *