mar. mai 21st, 2024

Evadare în Dealu Mare – o premieră cu valoare de exemplu în turismul viticol și în vinul românesc

Încep direct cu concluziile mele despre „Evadare în Dealu Mare”, pe care sper să le împărtășești și tu: 1. TREBUIE SĂ VII ȘI TU, DACĂ TE INTERESEAZĂ VINUL – pentru că este un eveniment deocamdată UNICAT (atâtea crame la un loc, atâtea oportunități de a explora o zonă vastă) și nu se știe când va mai avea loc unul asemănător; 2. este IEFTIN (vizitarea acestor crame pe cont propriu depășește binișor 1.000 de lei doar în fee-uri de acces, fără a socoti transportul – față de <100 euro, cât e aici); 3. este o ocazie de a te răsfăța ÎN ȚARĂ și de a cunoaște una dintre valorile românești – vinul.

Dincolo de cele trei concluzii de mai sus, aș mai putea trage câteva: „Evadarea în Dealu Mare” reprezintă un moment de cotitură pentru vinul românesc. Această cooperare între crame se poate traduce nu doar în notorietate și apreciere pentru zonă, ci și în proiecte comune de vânzare în retail și HoReCa. Mai mult decât benefic pentru cramele din zonă (pentru toate, chiar și pentru cele care nu participă acum la proiect): este o premiză de dezvoltare a turismului în zonă, de atragere a unor investiții pentru crearea unor facilități de cazare și de creștere a numărului de locuri de muncă și a dezvoltării unor furnizori locali de produse și servicii.

În „tabloul” și mai mare al vinului românesc, asocierea din Dealu Mare deschide, pentru prima oară, și o posibilitate concretă de promovare a exporturilor: de la participarea în comun la târguri și eveniment internaționale până la invitarea unor formatori de opinie și achizitori de vinuri din străinătate de a cunoaște nemijlocit produsele din zonă.

Găsiți bilete aici, pe iaBilet.ro!

Iată despre ce e vorba la evenimentul din 22-23 august, „EVADARE ÎN DEALU MARE: week-end-ul cramelor deschise. PESTE AȘTEPTĂRI!

Nouă ne place să fim gazde! Tie-ți place să fii oaspete? Din nou, #VinCuSolidaritate și cu optimism din #DealuMare: așa cum am promis, #NeVomCunoaste! Mai exact, în 22 și 23 august 2020. În natură, în aer liber, cu vinuri bune. Ia-ți ACUM biletul la prima “Evadare în Dealu Mare”, iar Asociația producătorilor de vin va dona 10% din încasări pentru Spitalul din Mizil, prin intermediul Crucii Roșii România. Cu restul de bani, Asociatia îți va pregăti un WEEK-END AL CRAMELOR DESCHISE cu VIZITA si DEGUSTĂRI in Dealu Mare căci abia așteptăm să ne cunoaștem!

De ce ai face asta, într-un context atât de volatil? Ca să continui să faci bine! Și ca să ne facem planuri frumoase împreună! Doar știi și tu vorba că răul nu există, e doar absența binelui!

Ce se va întâmpla la Evadare în Dealu Mare?

Timp de 2 zile de week-end, 12 crame de top din renumita regiune Dealu Mare vor fi gazdele bucuroase de oaspeți ale iubitorilor de vinuri, gastronomie, mâncare și cultură. Vizitatorii vor fi organizați pe grupuri în cadrul cărora să se poată respecta normele sanitare în vigoare și vor beneficia de tururi ghidate ale fiecărei crame și de câte o degustare a 4 vinuri reprezentative la fiecare dintre ele. Specialiștii și iubitorii de vin care lucrează în crame vor răspunde întrebărilor.

Îi vei cunoaște în această Evadare pe oamenii din spatele vinurilor atât de apreciate sau poate încă nedescoperite. Și – mai ales – îi vei cunoaște pe alți oameni asemeni tie – donatori dornici să facă bine, pasionați de vin, de plăceri oenogastronomice, de socializare și de ieșiri în natură.

Care sunt cramele vizitabile? Care sunt traseele posibile?

Cramele care vor putea fi cunoscute și traseele pentru tururile cu transport asigurat de către organizatori sunt următoarele (se poate opta pentru un singur traseu într-o zi și cel mult 2 trasee pentru ambele zile):

Traseu 1
Dagon Clan, Davino, Gramofon Wine, SERVE

Traseu 2
Apogeum, Budureasca, Licorna Winery, Tohani, Viile Metamorfosis (aici se pot degusta și vinurile de la Domeniile Prince Matei, care nu poate primi oaspeți din cauza unor lucrări de restaurare și renovare)

Traseu 3
Aurelia Vișinescu Wines, The Iconic Estate, Lacerta

Detalii despre bilete. Beneficiază de prețuri reduse până la final de iulie!

Biletele sunt disponibile CU* sau FĂRĂ TRANSPORT asigurat de organizatori, pentru întreg week-end-ul sau pentru câte una singură dintre zile. BILETELE SUNT DISPONIBILE prin intermediul iabilet.ro și costă 220 lei / zi sau 400 lei / 2 zile (cele cu transport inclus. Biletele fără transport asigurat de către organizatori costă 160 lei / zi și, respectiv, 320 lei / 2 zile).

* Biletele cu transport asigurat sunt disponibile doar cu plecare din București! Pentru niciun tip de bilet NU se asigură cazare sau masă!

Prețurile de mai sus sunt valabile pentru biletele achiziționate înainte de 1 august, fiind o OFERTĂ SPECIALĂ. După această dată, biletele vor putea fi achiziționate – doar până la data de 15 august – la prețuri de 260 lei / zi sau 480 lei / ambele zile (cu transport asigurat) și 200 lei / zi sau 400 lei / ambele zile (fără transport asigurat).

Alte informații utile despre Evadarea în Dealu Mare

Pentru grupurile cu transport asigurat de către organizatori au fost prestabilite 3 trasee posibile, dintre care vizitatorii pot opta pentru maxim unul în fiecare dintre cele două zile.

Cantitățile de vin degustate la fiecare cramă și asigurate prin achiziționarea unui bilet sunt de 50 ml / fiecare vin. În afara acestor cantități disponibile la fiecare cramă și a micilor platouri cu cuburi de pâine & cașcaval oferite la degustare, vor fi disponibile contra cost mâncăruri de inspirație locală sau internațională furnizate de către furnizorii de mâncare invitați la eveniment.

Programul de funcționare al evenimentului va fi sâmbătă și duminică, între orele 10.30 – 20.30. Datorită necesității de a asigura securitatea epidemiologică și de altă natură a participanților, sunt posibile anumite amânări necesare pentru formarea grupurilor sau chiar anulări fără vreo notificare prealabilă, dacă necesitățile de moment impun acest fapt. Pe durata celor două zile, participanții vor avea acces o singură dată la fiecare dintre crame – durata vizitei neputând depăși 2 ore, din nevoia de a asigura accesul tuturor oaspeților. Pentru biletele valabile o zi cu transport asigurat, organizatorii garantează vizitarea a cel puțin 3 crame iar pentru cele valabile 2 zile, vizitarea a cel puțin 6 crame (executarea fizică a traseelor întregi depinde de respectarea programului de către vizitatori). Pentru participanții cu transport propriu, accesul este permis la toate cramele de pe traseul ales fără să fie nevoie de vreo ordine prestabilită, dar avertizăm că e posibil să nu poată fizic ajunge să le viziteze, deoarece va fi nevoie să se formeze grupuri de cel puțin 20 persoane.

* În cazul în care, din motive independente de voința organizatorilor, evenimentul nu poate avea loc până la data de 15 decembrie 2020, toți cumpărătorii isi vor recupera sumele platite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *